maandag 16 november 2015

Couscous salade

Poempiedoempie.. Hehe eindelijk thuis uit werk plof ik neer op de bank. Ik was zo moe dat ik de volgende 20 minuten niet meer kan herinneren. Tot ik wakker schrok en dacht; 'Shit, wat ga ik eten? Ik heb geen boodschappen gedaan.' En ik heb hongerrrr. Hopelijk heb ik nog wat... En en en en, ja hoor! Ergens achter in een kastje staat nog een pot met couscous, jippie! Maar, wat gaat erin?
Ik heb nog iets meer dan 1/3 paprika en komkommer en ergens achterin de koelkast nog wat feta blokjes in olie. Bouillon? Yes! Heb ik ook nog. Groente bouillon. En wat, ik heb zelfs nog een limoen. Lets cook!

Kook water en doe de paprika in de oven, op 200graden of op gril stand. 
Doe de couscous, zoveel je wil, in een pan of kom met de bouillon, zoveel je zelf denkt dat lekker is. Ik heb er ook wat olijfolie bij gedaan zodat de couscous als hij klaar is wat smeuïg is. Snij de limoen door de midden en leg een helft in het midden van de couscous.


Ondertussen is het water gekookt en dit doe je bij de couscous. Je giet het erin tot de couscous net onderstaat. Daarna doe je een deksel of een folie erover en dan kan het wellen voor 5 minuten. 


Daarna snij je de komkommer in blokjes en eventueel snij je de feta kaas in wat kleinere blokjes.
Ondertussen is de paprika klaar. Het is de bedoeling dat de schil donker is geworden, zwart op sommige stukken. De schil haal je eraf en dan snij je de paprika in stukjes. 
De couscous is klaar en deze kan je even doorroeren. De groenten en feta kaas kan er aan toegevoegd worden.


Alles goed doorroeren en je kan de andere helft van de limoen erover uitknijpen. Genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten