zaterdag 7 november 2015

First to come, more to follow.

Well let's start here. 
Ik was vandaag in de stad van Rotterdam, daar woon ik btw. Ik had mijn oordopjes in van mijn iPod en was mee aan het neuriën op de liedjes die voorbij kwamen. Plots kwam ik erachter, 'Mm, het is zaterdag dus er is markt op Blaak.' Rechtsomkeer, en ik liep er naar toe terwijl ik op m'n telefoon keek naar de tijd. Eind van de middag. Mm, wat zal ik eens gaan eten vanavond dacht ik.. Eigenlijk heb ik niks nodig maar ga toch maar een rondje doen op de markt. Uiteindelijk heb ik 4 avocado's voor €1 gescoord, hele goeie. Uiteindelijk thuis heb ik de koelkast eens goed bestudeerd. Ik heb een aantal ingrediënten gevonden waarmee ik wel wat kon. Wat waterkers, brie, ei, 1/3 stokbrood, courgette en zelfgemaakte mayo. Dit met een halve avocado en wat peper en zout, ommnommn! Ik noem het: 't Geüpgraded broodje ei!


Maar hoe maak je die? 
1/3 stokbroodje opensnijden en belegen met brie, dit kan ook andere kaas zijn, wat jij maar lekker vindt. Dit in de oven met de courgette die in plakje gesneden zijn (hoe dik je zelf wil). Dit kan eruit wanneer de brie is gesmolten en wanneer je de courgette goed vindt. Ondertussen bak je een eitje en snij je de avocado, of prak je die hoe jij wilt. Het ei heb ik even losgeklopt en dun gebakken in een koekenpan. Maakt eigenlijk niet uit hoe je hem bakt. Hierbij kan wat peper en zout na eigen smaak. 
Als het broodje en de courgette klaar zijn kan je hem opmaken! 
Op het broodje smeer je aan de andere kant, waar de brie niet zit, de mayo. Op de brie/kaas leg je de courgette, het ei, de avocado en de waterkers. Klaaaar en eten maar.

Ik kan me voorstellen dat je denkt: 'Mm, is dit geen lunch?' Ja, kan ook natuurlijk. Wat jij wil, en waar jij gelukkig van wordt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten