woensdag 11 november 2015

Kaasschitzelburger!

Come again? Beemster kaasschnitzel? Interessant, dat wil ik wel eens uitproberen. Het is in de aanbieding dus waarom niet. Ik weet precies wat ik er mee kan doen!


Ik heb er een, wat groot, volkore broodje bij gekocht. Zodat allebei de kaasschnitzel erop kunnen. Ze zijn namelijk niet zo groot, raar formaat eindelijk.. 
Maargoed, wat ga ik verder nog op dat broodje doen? Ik heb nog zelfgemaakte mayo, wat champignons, spekjes, sambal saus(soort van pittige sweet chillie saus alleen dan wel pittig), ui, ei en nog steeds wat waterkerst. Die gaat echt nooit op..
Ah goed, let's build this thing!
In een pannetje bak je de spekjes en daarbij fruit je het uitje aan als de spekjes genoeg vet hebben afgegeven en een beetje bruin worden. Daarna vroeg je de champignons toe(in plakjes, of whatever jij wil) en laat je dit garen. Ondertussen bak je in een andere pan een opgeklopt eitje. Niet al te dik, zodat je hem op het broodje kan opvouwen. Hier kan wat peper en zout aan toegevoegd worden als je wil. Het eitje is snel klaar en kan aan de kant. Hetzelfde pannetje kan je gebruiken om de kaasschnitzels in te bakken. Ondertussen hou je het andere pannetje in de gaten. Als de champignons bijna gaar zijn kan je er wat sambal/sweetchillie saus aan toevoegen. Als dit warm is, is het klaar. Als de kaasschnitzels een bruin randje krijgen zijn zij ook klaar. Opbouwen maar!
Broodje openschijden en aan 1 kant mayo smeren. Hierop de waterker, de kaasschnitzels, champignonspek mengsel, ei opgevouwen en DONE! Biertje en eventueel wat frietjes, voor als dit niet genoeg is, erbij en genieten maar ! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten