maandag 7 december 2015

Chocolade kokos whisky amandel brownie!Mijn maag huilt op dit moment terwijl ik steeds een hapje snoep van deze goddelijke brownie ❤️

Wat heb je nodig:
150 gram chocoladedruppel-stukjes
100 gram boter
2 eieren 
150 gram suiker 
1 espresso en 1 zelfde hoeveelheid aan whisky
Geraspte kokos
Amandelen zonder schilletje schaafsel of halfjes. Zoveel je wil en grote maakt niet uit. Je kan ze in kleinere stukjes breken.
125 gram bloem
Bijna een 1/2 theeepel bakpoeder 
Optioneel extra 300gr chocola is stukjes gesneden. 
(Dit is een variant op mijn vorige recept de 'Chocolaty brownie' )

Chocoladedruppels met de boter au bain marie tot een gladde glanzende saus. Hier kan je de whisky en espresso door heen doen op het eind. 
Klop de eieren een beetje luchtig. Roer de suiker hier goed doorheen. Voeg dan de chocolade saus toe en daarna de bloem en bakpoeder. De amandel erdoor en een beetje kokos overhouden voor op de bovenkant. Optioneel de chocola nog toevoegen. Dit in een ovenschaal/taartvorm/kartonnen brownie bakje. De mix kan in een vorm en moet dan ongeveer 8 tot 10 cm dik zijn. 25 min op 180 graden. Voilà! 

Ps: Om het lekker makkelijk te houden kan je ook een pak brownie van bijvoorbeeld Koopmans of Home Made kopen waar je alleen vocht aan toe hoeft te voegen. Hier dan de kokos, whisky, amandelen en espresso aan toevoegen. Dit en de voorverpakte mix, meer is niet nodig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten