dinsdag 2 februari 2016

Witte bonen in tomatensaus met kaas en mosterd


Dit ziet er misschien raar en vies uit, maar ik kan je zeggen dat het best lekker is. Vroeger als kind kreeg ik vaak witte bonen in tomatensaus en op een gegeven moment kwam het mijn neus uit. Broertjes en zusjelief vonden het allemaal heel lekker en ik moest eten wat de pot schaft. Dus mijn moeder was creatief en pimpte mijn witte boontjes wat op met wat kaas en mosterd. Ik was verliefd! Nostalgie!

Recept is heel simpel!
Voor 1 persoon heb je aan een klein potje wel genoeg. Hier doe je kaas aan toevoegen, welke je maar lekker vind. Heb je geraspte kaas dan voeg je ongeveer een handje vol toe. Zo niet dan is het gelijk aan een handje vol geraspte kaas. Daarbij doe je 2 theelepels mosterd. Ik hou van wat pit dus neem een extra pittige mosterd of doe er een extra lepeltje bij. Dit op het vuur zetten tot alle kaas is gesmolten. VoilĂ !

Je kan dit eten als hollands prakkie met aardappelen en een stukje vlees. Of wat ik soms doe is een stuk stokbrood er in dopen en lekker snacken voor de tv als vriendlief niet thuis is en ik geen zin heb om een hele maaltijd te koken.

Laatst heb ik de blender er doorheen gehaald, na dat ik het had opgewarmd. Het werd een heerlijk smeerseltje voor op bijvoorbeeld een broodje.
Je kan hem nog verder oppimpen door er een pitje van wat sambalsaus of een rood pepertje aan toe te voegen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten