dinsdag 21 juni 2016

Banaan-ei pannenkoek


Iedereen kent ze wel de 2 ingrediënten pannenkoeken/jes. Ei en banaan, super simpel. Ik heb er 2 dingen aan toegevoegd, gewoon omdat het kan!

1 banaan
1 ei
Groot handje havermout
Handje blauwebessen
Kokosolie om in te bakken

Mix de havermout gof. Ik heb dit met een staafmixer gedaan. Prak de banaan en voeg hier het eitje en de grove havermout aan toe. Dan is de mix klaar. Je verwarmt  een koekenpan met de kokosolie op hoog vuur. Als de olie volledig gesmolten is kan de mix erin. Vuur kan een tik lager gezet worden, of gewoon op een laag vuurtje maar dan duurt het wat langer. De blauwebessen kunnen op de mix verdeeld worden. Ik heb (vers) bevroren blauwebessen gebruikt. Dit laat je dan even staan tot de bovenkant, de kant die je ziet, goed droog is. Wel af en toe en even de pan heen en weer bewegen om te kijken of de pannenkoek niet aan de pan vast is gaan zitten. Als je denkt dat hij nu wel goed is kan hij omgedraaid worden. Dit kan je het beste doen met behulp van een deksel. Als hij omgedraait is goed de pan heen en weer bewegen. De blauwebessen geven hun vocht nu af. Dan kan hem weer even laten staan. Ik heb het ongeveer 3 minuten gedaan. En dan kan je smullen!

PS: Lekker is het om nog wat honing of maple siroop op te doen. Of om het minder gezond te maken wat chocoladesaus, yammy!
Ook is het wel lekker om wat zout toe te voegen om de smaken wat sterker te maken. 
En en en, schijfjes abrikoos erop is ook super lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten