vrijdag 23 september 2016

Hotspot: Cuppamore


Ik kom uit Ridderkerk, wat naast Rotterdam-Zuid ligt. Mijn ouders wonen hier nog steeds. Zij waren 2 weken op vakantie en ik zou op het huis, de plantjes en de kat passen. De koffie freak die ik ben, ben ik op een dag op zoek gegaan naar een goed koffiezaakje in Ridderkerk. Wat ik uiteindelijk bijna opgegeven had, tot ik Cuppamore tegen kwam. Een klein zaakje in het Centrum. In een straatje de Koningshof. Klein, maar fijn.


Als je binnen komt lijkt het of je een (snoep) winkeltje binnen loopt in de Efteling. Veel kopjes, theepotten en andere hebbe dingetjes voor het geniet van een kopje thee of koffie. De stijl van dit alles was alles behalve dan mijn smaak. Maar de uitstraling was knus. Als je door liep naar achter was er een klein barretje met een heel mooi espressoapparaat. Dit moet veel belovend zijn dacht ik. Ik nam plaats voor de bar aan 1 van de tafeltjes met mijn vriend. Toen de koffie werdt geseveerd werd ik meteen blij. Heerlijk! Toch nog 1 zaak ik Ridderkerk die goede koffie weet te serveren. Or not?

donderdag 15 september 2016

maandag 12 september 2016

Brownies met avocado

Afgelopen dinsdag ben ik naar de markt op Blaak Rotterdam geweest. Hier had ik de mooiste deal ooit. 10 avocado's voor €1,50. Ik zou in de avond gaan bbqen, dus ik had gelijk voor 4 kanjers een plan. Maar nu die overige 6 nodig. 1tje mee naar werk voor bij de lunch de volgende dag. Nog 5... Je begrijpt vast wel dat 10 voor €1,50 niet de allerbeste kwaliteit is. Als je ze gelijk eet zijn ze goed, zei de verkoper nog. En dat zijn ze zeker, maar ik ben nu al 2 dagen verder. Wat nu? Ik vind het zonde om ze weg te moeten gooien. Lieve Google vertelde mij vast het een en ander. Waaronder dit recept:
http://www.paleorecepten.nl/gezonde-paleo-brownies-met-avocado/


Geflambeerde garnalen


Ik had gewoon lekkere trek. Stokbroodje en een kaasje stond al klaar. Er miste nog wat. Al starende naar de koelkast kwam ik er nog niet uit. Er was een bakje garnalen die echt wel op moest. Daar zal ik dan maar wat mee doen. Bijna een uur later was ik eruit:

1 bakje garnaaltjes (die je zo rauw ook zou kunnen eten)
Theelepel tijm
Theelepel chilivlokken 
Peper en zout
Eetlepel olijfolie
Eetlepel roomboter 
Scheutje sherry

Doe de roomboter en olijfolie in een warme pan. Tot de belletjes van de roomboter weg zijn dan kunnen de garnaaltjes in de pan met de tijm, chilivlokken en wat peper en zout. Als de garnalen warm worden gaan ze krullen. Op het moment dat ze gaan krullen doe je de sherry erbij. Dan hou je de pan iets wat scheeft bij het gaspitje zodat sherry flam kan vatten. Gebeurt dit, dan beweeg je de pan. Maak niet uit hoe, als het er maar niet overheen gaat. Als de alcohol verdampt is en de flam is uit dan ishet klaar! 
Ik seveerde het in een bakje met cocktailprikkers naast mijn broodje en kaasje, heerlijk!