dinsdag 25 oktober 2016

Gezonde bananenbrood met blueberries


Ingrediënten:
3 bananen
2 eieren
125gr greek yoghurt 
113gr honing
1 theelepel vanilla extract
1 theelepel baking soda
195gr bloem, ik heb boekweitmeel 
gebruikt
Eetlepel kokosmeel
100gr blueberries  Verwarm de oven op 180 graden.
Prak de 3 bananen en mix deze met de eieren. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe, op de blueberries na, en mix deze tot een glade massa. Dit kan met een mixer of met een spatel als je het meel door een zeef hebt gehaald. Er moeten nog wel wat stukjes banaan te zien zijn. Als laatst spatel je voorzichtig de blueberries er door en dan kan het in een ingevette of met een bakpapier bedekte, wat bredere, cakevorm. Dit kan in de oven voor 50 minuten. Gebruik je toch een normale cakevorm dan komt er +- 15 tot 20 minuten bij.

woensdag 12 oktober 2016

French toast the healthy way


Ongeveer 5 tot 6 boterhammen
1 ei 
Grote theelepel kaneel
2 grote eetlepels honing
Hoeveelheid aan melk gelijk aan het ei
1 banaan 
Kokosolie om in te bakken 

Mix de ei, melk, kaneel en 1 eetlepel honing door elkaar. Verwarm en pan met een goede dot kokosolie en laat dit smelten. Dan doop je een boterham in de mix, helemaal onderlaten lopen en uit de mix even laten uitdruppelen. Dan in de pan bakken tot hij wat bruiner en iets krokant is. Dit doe je met alle boterhammen. Kunnen er zelfs meer zijn dan 5a6. Ligt er maar net aan wat voor je gebruikt. Als de mix op is en de boterhammetjes klaar zijn kan je de tweede eetlepel honing in de pan doen met de banaan die in plakjes gesneden is. Dit even laten karameliseren tot je denkt dat het wel goed is. Niet te lang want anders worden de bananenstukjes puree. Dit doe je dan over de toast, met eventueel nog meer honing. Yammy!

dinsdag 11 oktober 2016

Hotspot: Man met bril


Man met bril. Man met niet altijd een bril. De eigenaar heeft niet altijd zijn bril op, maar dat ter zijden. Winnaar van de koffietest van het AD van 2015. 1 van de zaakjes in de hofbogen waar ik graag kom. Sinds kort is de tent groter geworden met een open keuken. Me likey! De koffie die ze hier serveren is pittig van smaak en fluweel zacht door de opgeschuimde melk en de zacht bruine toplaag van de espresso. Ik hou wel van een flat white, maar aan een cappuccino ben ik hier ook meer dan tevreden. Pittig, daar hou ik van. 


De aankleding van de zaak is niet je standaard aankleding. Je zit hier midden in de ruimte waar de koffie gebrand wordt. Heerlijk, zeker als er gebrand wordt, of is gebrand. Ik hou er wel van. Ik zou het zeker de moeite waard vinden om hier een blokje voor om te moeten lopen 👍🏻

zondag 9 oktober 2016

Pittige tempeh


Op de Oogstmarkt in Rotterdam-Noord had ik wat lekkers gescoord. Tempeh van bruine bonen van Manenwolf's. Tempeh die in Rotterdam zelf gemaakt wordt. Wie ben ik om dat niet te kopen en uit te proberen.. 

Ingrediëntens:
250gr tempeh, kan ook degene zijn uit de supermarkt. 
1 ui
Teen knoflook 
2 grote eetlepels ketjap
Thee lepel hotsauce(de pittigste die hij heeft) van de Sambalman, of welke sambal je ook hebt. 
Kokosolie

Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan waar de kokosolie al warm in geworden is. Snij de tempeh in gewensde grote. Ik heb kleine blokjes gedaan. Bak deze even mee tot het een bruin randje heeft. Dan kan de ketjap en sambal toegevoegd worden. Dit even mee laten bakken. Als je ziet dat het een beetje sticky is geworden en het goed aan de tempeh blijft zitten is het klaar.  

Het is heel lekker op een broodje, steamed bun of bij de rijst. 

zaterdag 8 oktober 2016

Groente frietjes


Groente friet van de Albert Heijn!

1 zak groeten friet
Verse tijm
Paprika poeder
Olijfolie-zonnebloemolie 
Peper 
Zout

Voorverwarm de oven op 200 graden.
Leg de groente friet op een bakplaat. Besprenkel de friet met olie, paprikapoeder en de peper en zout. Goed door elkaar mengen en verdelen over de bakplaat. Hier en daar wat takjes tijm toevoegen en dan kan het in de oven voor 30 minuten. De laatste 5 a 10 minuten kan je de oven op de grill stand zetten zodat je een de frietjes iets wat krokant kunnen worden. Niet alles zal krokant worden aangezien het groenten zijn. 

Ps: Wat stukjes knoflook hier en daar op de bakplaat erbij verdelen is ook erg lekker. 

dinsdag 4 oktober 2016

Pasta met knakworstjes


Dit is een gerecht wat mijn moeder vroeger maakte. Zo lekker👍🏻 Dit is mijn eigen variant.

Ingrediënten:
Pasta voor 2 personen
4 á 5 knakworst 
Halve ui
1 teentje knoflook
Handje bevroren erwten 
1/4 courgette 
Blikje gepelde tomaten of tomaten blokjes
Grote theelepel italiaanse kruiden
Theelepel smoked paprika poeder
Peper en zout  
Eventueel: als de tomatensaus wat te zurig is een theelepel suiker. 

Kook de pasta. 
Alle groente en knakworstjes in stukjes snijden. 


Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de knakworst stukjes toe en bak ze een klein beetje bruin. Dan kan de kruiden er doorheen en courgette erbij. Even meegaren. Wel op de pasta letten! Als het gaar is even afgieten. Laat je het in de pan kan je er wat olijfolie bij doen, zo blijft het niet aan elkaar plakken. Als laatst kan de tomaat uit blik erbij en de erwten. Alles door elkaar roeren. Je kan er voor kiezen de pasta er gelijk bij te doen of pas op het bord.