maandag 28 november 2016

Rookkaascrackers


Rookkaascrackers. Koolhydraadarm en super lekker. Je komt ze tegenwoordig overal tegen op internet. En aangezien ik rookkaas erg lekker vindt moet ik dit wel proberen!

Wat hebben we nodig:
Rookkaas
Bakpapier 
Magnetron

Leg de rookkaas op het bakbapier. Vouw het bakpapier om de rookkaas heen, zodat ze er tussen zitten. Ik heb er 6 gedaan. Voor elke rookkaas is het 1 minuut in de magnetron. 6 tegelijk wordt dan 6 minuten. De rookkaas gaat knetteren en ruikt naar rookkaas. Als het anders gaat ruiken moeten ze uit de magnetron. Laat ze even afkoeken en dan kan je ze beleggen met wat je lekker vindt. Enjoy!

vrijdag 25 november 2016

Bruschetta(toast) met champignons


Yam yam lunch❤️

Toast champignons:
Kastanje champignons
Oesterzwam
Peper en zout
Oregano
Tijm
Spaanse ham
Tuin kers 
Knoflook
Parmezaanse kaas 

Bak de champignons en de oesterzwamen in wat olie. Voeg wat tijm, oregano en peper en zou naar smaak toe. Ondertussen doe je een broodje of 2 in de toaster. Champignons etc goed laten garen, of tot ze nog een beetje stevig zijn, wat je zelf lekker vind. Als het brood klaar is smeer je deze in met knoflook. Hier doe je een plak of 2 spaanse ham op, daarover de champignons en wat tuinkers. En als laatst rasp je er wat parmezaanse kaas over en dan kan je, met deze kou, onder je deken op de bank genieten! 

woensdag 16 november 2016

Chocopasta


Ingrediënten
1 reep 72% biologische pure chocola (grote van een Tony Chocoloney)
Biologische amandelmelk
Grote eetlepel biologische kokosolie
Eventueel een grote lepel honing 

Breek de chocola is stuken en doen in pan met de kokosolie. Vuur op de helft aan en goed blijven roeren. Chocola op het vuur kan snel aanbranden. Amandelmelk, een kop, kan je op het vuur of in de magnatron opwarmen. Als de chocola en kokosolie gesmolten is giet je de amandelmelk er beetje bij beetje bij. Nooit koud erbij doen dan gaat de chocola schiften. Blijven roeren! Als je chocola de dikte heeft van bijv. Nutella dan is hij klaar. Dan doe je dit in een steriele pot en bewaar je op kamertemperatuur. Bewaar je het kouder dan kan de pasta dikker worden door de kokosolie die hard word.  
Honing kan je toevoegen om de smaak van de de chocola wat zoeter te maken. Pure chocola kan bitter zijn.

vrijdag 11 november 2016

Blueberry pancakes


Ingrediënten:
100gr boekweitmeel 
150-180ml havermelk 
1 ei 
1 banaan
Grote theelepel kaneel 
Theelepel bakpoeder 
Groot handje blueberries
Kokosolie om in te bakken

Mix alle ingrediënten door elkaar in een mixer, behalve de blueberries. Als de mix mooi smooth is en iets wat als vla is kunnen de blueberries erbij. Deze roer je er voorzichtig door. Dan zet je een pan op het vuur met een goede lepel kokosolie. Als dit gesmolten is en goed warm is kan je met een grote lepel een schep van de mix erin doen. Maak hier een, naar eigen keus hoe groot, rondje van. 


Ik heb het vuur op half vuur gezet zodat het goed door gaar kan worden. Als je ziet dat de randjes bruin worden kan je de pannenkoekjes omdraaien. Dan is het even aanvoelen en af en toe spieken om te kijken of de andere kant ook bruin is.  Zo ga je door tot de mix op is. Als je de grote van ongveer een bierfilter aan houd kun je er ongeveer 8 tot 10 maken, voor 2 personen. Als laatste kan je er overheen gooien wat je lekker vindt. Golden syrup, honing, maple syrup of philadelphia, ook erg lekker.,

dinsdag 8 november 2016

Gezonden zadenreep


Ik hou van snacken maar ook van mijn gezondheid. Dus een gezond snackje sla ik nooit af. Ik had wel eens een 'gezonde' noten/zaden reep op waar ik gelijk van dacht; 'Dit kan ik zelf veel beter!'. Ik heb internet wat afgestruind voor wat inspiratie. Aan 2 ingrediënten had ik eigenlijk al genoeg. Maar ik heb er wat aan toegevoegd, waarvan alles biologisch is btw. Heerlijk!  

Ingrediënten:
Cup sesamzaad-chiazaad-lijnzaad
Cup honing 

Doe de sesamzaad in een pan en rooster deze wat bruiner. Tegelijkertijd kan je de honing in een pannetje doen en laat dit koken tot het wat dikker wordt. Als de sesamzaad wat goudbruin is geworden kan je die bij de honing toevoegen die wat dikker is geworden. Ook kan je de chiazaad en lijnzaad toevoegen. Wil je andere zaden gebruiken dan kan dit gewoon. De basis is sesamzaad. Dit laat je dan nog ongveer voor 5 minuten op staan. 


De geur die er vanaf komt wordt steeds wat voller, iets caramel achtig. Als dat gebeurt is het klaar. Het mengsel doet je op een bakpapier en hier leg je een bakpapier overheen. Dan rol je het uit tot een plak van de dikte die je zelf wil. Ik zou hem niet te dik maken want als het klaar is kan net als toffee aan je tanden blijven plakken. Al lost honing ook wel snel op. Wat dunner is wat fijner eten dus. De plak laat je voor een kwartier staan tot hij afgekoeld en hard is geworden. Dan kan je hem in stukjes snijden en lekker op eten. 
Je kan ze het beste in de koelkast bewaren, dan worden ze lekker knapperig en zijn ze lang houdbaar. 

maandag 7 november 2016

Smoothie


Een dinsdag middag en €4 later heb ik en gevulde fruit en groenteschaal. Gotta love the Blaak market❤️. Oef, wat wordt ik hier blij van. Ook word ik blij van een goede smoothie in de ochtend. Nu kan dat heeeel goedkoop!

Ingrediënten voor 2 glazen:
1 grapefruit
Half handje frambozen
Half handje bramen
1 kiwi's
Scheutje amandelmelk, ongeveer een half glaasje.

Pers de grapefruit en doe het sap in een blander. Je kan er ook een beetje van het vruchtvlees bij doen. Dan doe je de andere ingrediënten erbij en blenden maar. Done!

vrijdag 4 november 2016

Quinoa met stukjes worst


Ingrediënten:
600ml op 220gr quinoa(voor 2 a 3 personen)
Vettig worstje zoals chorizo. Ik had nog een stuk Hongaarse worst van een lengte van ongeveer 7 a 10 cm.
Theelepel bouillon
1/3 rode paprika
1/3 gele paprika
Half pak champignons voor pasta

Zet water op met een theelepel bouillon erin. Als dit kookt mag de quinoa erbij. Dit kook je voor 10-15 minuten tot het in volume verdubbeld is.
Dan snij je de worst in kleine blokjes. Deze doe je in een warme pan zonder olie of boter. Dan snij je de paprika en champinons in stukjes. Als er goed vet uit de worstjes is gekomen dan doe je de champignons erbij. Dit laat je een half mee garen. Dan kunnen de paprika's erbij. Deze laat je goed mee garen op een half of hoger vuur. Als de paprika wat zachter is geworden en een bruin randje heeft gekregen is het klaar.


Ondertussen is de quinoa ook klaar en deze kan je dan afgieten. Dan voeg je alles bij elkaar. Je kan dit zowel koud als warm eten.

PS: Ik had dit meegenomen naar mijn werk en had er nog 1 avocado in stukjes aan toegevoegd. Er lekker!