woensdag 16 november 2016

Chocopasta


Ingrediënten
1 reep 72% biologische pure chocola (grote van een Tony Chocoloney)
Biologische amandelmelk
Grote eetlepel biologische kokosolie
Eventueel een grote lepel honing 

Breek de chocola is stuken en doen in pan met de kokosolie. Vuur op de helft aan en goed blijven roeren. Chocola op het vuur kan snel aanbranden. Amandelmelk, een kop, kan je op het vuur of in de magnatron opwarmen. Als de chocola en kokosolie gesmolten is giet je de amandelmelk er beetje bij beetje bij. Nooit koud erbij doen dan gaat de chocola schiften. Blijven roeren! Als je chocola de dikte heeft van bijv. Nutella dan is hij klaar. Dan doe je dit in een steriele pot en bewaar je op kamertemperatuur. Bewaar je het kouder dan kan de pasta dikker worden door de kokosolie die hard word.  
Honing kan je toevoegen om de smaak van de de chocola wat zoeter te maken. Pure chocola kan bitter zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen