vrijdag 4 november 2016

Quinoa met stukjes worst


Ingrediënten:
600ml op 220gr quinoa(voor 2 a 3 personen)
Vettig worstje zoals chorizo. Ik had nog een stuk Hongaarse worst van een lengte van ongeveer 7 a 10 cm.
Theelepel bouillon
1/3 rode paprika
1/3 gele paprika
Half pak champignons voor pasta

Zet water op met een theelepel bouillon erin. Als dit kookt mag de quinoa erbij. Dit kook je voor 10-15 minuten tot het in volume verdubbeld is.
Dan snij je de worst in kleine blokjes. Deze doe je in een warme pan zonder olie of boter. Dan snij je de paprika en champinons in stukjes. Als er goed vet uit de worstjes is gekomen dan doe je de champignons erbij. Dit laat je een half mee garen. Dan kunnen de paprika's erbij. Deze laat je goed mee garen op een half of hoger vuur. Als de paprika wat zachter is geworden en een bruin randje heeft gekregen is het klaar.


Ondertussen is de quinoa ook klaar en deze kan je dan afgieten. Dan voeg je alles bij elkaar. Je kan dit zowel koud als warm eten.

PS: Ik had dit meegenomen naar mijn werk en had er nog 1 avocado in stukjes aan toegevoegd. Er lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten