zondag 25 december 2016

Gezonde kapsalon


Ingrediƫnten:
Zoete aardappel
Kipfilet
Griekse yoghurt
Sambal oelek
Knoflook
Ijsbergsla
Geraspte 30+ kaas
Pikante paprikapoeder
Knoflookpoeder
Peper en zout

Eerst maak je de knoflooksaus. Twee grote lepels griekse yoghurt in een bakje met 1 knoflookteen die door de knoflookpers is gegaan. Wat peper en zout na smaak. Dan kan het in de koelkast.
Snij de kip in kleine reepjes. 1 filet per persoon. Snij 1 grote zoete aardappel per persoon. Bak ze appart in wat olie. Doe er wat peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder naar smaak over. Als dit klaar is doe je eerst de zoeteaardappel in een ovenschaal en daarna de kip er overheen. Dan strooi je er geraspte kaas overheen, zoveel je lekker vindt. Dit gaat onder een grill in de oven op 220 graden. Goed in de gaten hiuden want het kan snel aanbranden.
Dan de sambalsaus. Griekse yoghurt met sambal bij elkaar in een schaaltje. Dit is na eigen smaak. Ik had 2/3 griekse yoghurt en 1/3 sabal gedaan.
Als de kaas goed gesmolten is en iets wat bruin is dan mag het uit de oven. Dan doe je de ijsbergsla erover en de sausjes na smaak. Genieten maar!

donderdag 8 december 2016

Vegetarische lasagne


Lasagne maken is super simpel en het resultaat is altijd goed!

Ingrediƫnten
Lasagne bladeren
Traditonele tomatensaus 300gr
Klein potje creme fraiche 
Geraspte kaas
Blauwe kaas
Pakje champignon mix
Rozemarijn
Halve puntpaprika    
1/3 courgette 
Teen knoflook 
1 ui
Peper
Wat water

Begin met het fruiten van de ui en de knoflook. Als deze glazig worden kan je de champignons, die kleiner gesneden zijn, toevoegen. Even mee husselen en dan de rozemarijn toevoegen. Dan kan de paprika en cougette erbij. Als het net niet gaar is kan de tomatensaus erbij. Is de saus iets wat dik dan kan er een scheutje water bij. Dit even een minuutje of 2 laten koken. Dan kan het vuur uit en kan je de lagen gaan maken in en ovenschaal. Eerst bedek je de bodem en daar doe je dan een laagje lasagne bladeren op. Zo ga je door. Als de saus op is eindig je met lasagne bladeren. Daar doe je de creme fraiche op gemengd met wat peper en de geraspte kaas. Dit top je af met blauwe kaas in stukjes en nog wat extra geraspte kaas als je dat wil. Dan kan het in een oven op 180-200 graden voor ongveer een half uur. Tot de kaas gesmolten is en er een goudbruin randje op zit. 

vrijdag 2 december 2016

Gefrituurde kip


Ik kijk graag naar kookprogramma's. 24kitchen staat daarom ook regelmatig aan bij mij op tv. 
Op een dag zat ik op de bank uit te kateren en Miljuschka Witzenhausen was op tv. Ze maakte wafels met gefrituurde kip. Ik begon meteen te watertanden. Dit moet ik een keer maken. Helaas heb ik geen wafel ijzer, maar wel heb ik een pan waar ik in kan frituren. En zo het geschieden. Gisteravond ging ik aan de slag. Gefrituurde kip met airfy frietjes. Lekkker!

Link: