zondag 25 december 2016

Gezonde kapsalon


Ingrediënten:
Zoete aardappel
Kipfilet
Griekse yoghurt
Sambal oelek
Knoflook
Ijsbergsla
Geraspte 30+ kaas
Pikante paprikapoeder
Knoflookpoeder
Peper en zout

Eerst maak je de knoflooksaus. Twee grote lepels griekse yoghurt in een bakje met 1 knoflookteen die door de knoflookpers is gegaan. Wat peper en zout na smaak. Dan kan het in de koelkast.
Snij de kip in kleine reepjes. 1 filet per persoon. Snij 1 grote zoete aardappel per persoon. Bak ze appart in wat olie. Doe er wat peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder naar smaak over. Als dit klaar is doe je eerst de zoeteaardappel in een ovenschaal en daarna de kip er overheen. Dan strooi je er geraspte kaas overheen, zoveel je lekker vindt. Dit gaat onder een grill in de oven op 220 graden. Goed in de gaten hiuden want het kan snel aanbranden.
Dan de sambalsaus. Griekse yoghurt met sambal bij elkaar in een schaaltje. Dit is na eigen smaak. Ik had 2/3 griekse yoghurt en 1/3 sabal gedaan.
Als de kaas goed gesmolten is en iets wat bruin is dan mag het uit de oven. Dan doe je de ijsbergsla erover en de sausjes na smaak. Genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten