donderdag 8 december 2016

Vegetarische lasagne


Lasagne maken is super simpel en het resultaat is altijd goed!

Ingrediënten
Lasagne bladeren
Traditonele tomatensaus 300gr
Klein potje creme fraiche 
Geraspte kaas
Blauwe kaas
Pakje champignon mix
Rozemarijn
Halve puntpaprika    
1/3 courgette 
Teen knoflook 
1 ui
Peper
Wat water

Begin met het fruiten van de ui en de knoflook. Als deze glazig worden kan je de champignons, die kleiner gesneden zijn, toevoegen. Even mee husselen en dan de rozemarijn toevoegen. Dan kan de paprika en cougette erbij. Als het net niet gaar is kan de tomatensaus erbij. Is de saus iets wat dik dan kan er een scheutje water bij. Dit even een minuutje of 2 laten koken. Dan kan het vuur uit en kan je de lagen gaan maken in en ovenschaal. Eerst bedek je de bodem en daar doe je dan een laagje lasagne bladeren op. Zo ga je door. Als de saus op is eindig je met lasagne bladeren. Daar doe je de creme fraiche op gemengd met wat peper en de geraspte kaas. Dit top je af met blauwe kaas in stukjes en nog wat extra geraspte kaas als je dat wil. Dan kan het in een oven op 180-200 graden voor ongveer een half uur. Tot de kaas gesmolten is en er een goudbruin randje op zit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten