maandag 7 augustus 2017

Zelfgemaakt (cherry)tomatensaus














Ingrediënten:
Emmer cherry (snoep) tomaatjes
Ui
Knoflook
2 eetlepels balsamicoazijn
Zout
Oregano
Chilipeper (uit een molen)

Snij de ui en knoflook in stukjes en fruit deze alvast rustig aan terwijl je de cherrytomaatje halveert of in vieren snijt. Is de ui iets glazig dan voeg je de tomaatjes toe. Dan voeg je ook de balsamicoazijn en het zout(theelepel) toe. Dan doe je een deksel op de pan en laat je het even staan tot de totmaatjes zacht zij  geworden. 
Als het wat zacht is geworden haal je er een staafmixer doorheen. Ik heb de tomatenmix in een staafmix beker gedaan. Als je het in een steelpan of iets dergelijks maakt kan je het daarin mixen. Mix het tot je zelf vindt dat het een saus is die jij wil. Grof of fijn, maakt niet uit. Dan kan je saus op smaak brengen. Ik heb wat oregano en chillipeper toegevoegd.
De saus kan wat zoetig zijn omdat cherrytomaatjes dat nou eenmaal zijn, dan kan je extra zout toevoegen. Ook is het lekker om worcester sauce te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten