donderdag 7 september 2017

Hotspot: Italië - Trabocco Pesce Palombo

Afgelopen weekend ben ik een lang weekend naar Italië geweest. Ik verbleef bij de oostkust. Ogh, wat is Italië toch mooi en wat is het eten er goed. Een van de restaurants waar ik geweest ben zal mij altijd bij blijven. Trabocco Pesce Palmobo aan de kust van Fossacesia Marina.
Waarom? Nou hierom. Het restaurant is op een pier dat aan een kust staat waar de zee helder blauw is. Je komt er binnen en de geur van het eten komt je gelijk te gemoed. Ze serveren hier alleen vis gerechten en eerlijk gezegd ben ik hier niet zo'n fan van, of ik moet nu zeggen 'was' hier niet zo'n fan van. Dit restaurant heeft er voor gezorgd dat ik vis gerechten meer ben gaan waarderen, of zelfs ervan ben gaan houden. God wat was dit goed. Als je binnen komt neem je plaats aan je tafel waar al een lekkere fles prosecco voor je klaar staat. Al snel brengen ze het eerste gerecht. Vanaf daar blijven ze je bordje aanvullen met allemaal lekkers.
Elke keer weer als er iets anders op mijn bord terecht kwam was ik sceptisch omdat ik geen vis liefhebber ben(was).
Elke keer verbaasde ik mijzelf weer hoe lekker ik het eigenlijk vond. Is dit omdat ik nooit restaurantwaardig vis gegeten had? Of is het gewoon deze magische plek? Ik denk beide.
Wat een mooie plek. Je zit letterlijk op/boven de zee. Je hoort en ruikt de zee terwijl je aan het genieten bent van al het goeds dat je voorgeschoteld krijgt. De prijs is helemaal aangenaam. 50 euro, niet meer of minder. En het drinken zit hier bij inbegrepen. Helemaal voldaan loop je aan het eind van de avond de pier weer af, tenminste ik wel. God wat het ik genoten, zeker de moeite een keer waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten