woensdag 20 september 2017

Kumpir

De eerste keer dat ik Kumpir at was op de markt in Rotterdam op Blaak. Het is een aardige grote hap, maar zoooo goeed♡ Het is Turks. Een gepofte aardappel, waarin aardappelpuree gemaakt wordt van kaas, een blokje boter en sambal en vervolgens wordt er allemaal lekkers in en op gedaan. Het is een feestje om te maken met wat vriendinnen of vrienden. Of wat ik deed op zussenavond.
Het is zoals vroeger dat je een plak cake versierd met slagroom en hagelslag. Of als het maken van een hele goede hamburger. Op internet kan je allerlei recepten vinden, maar waar het voornamelijk om gaat is dar de basis goed is. De aardappel moet goed gepoft zijn zodat je er een goede puree in kan maken en het vanuit de binnenkant goed loslaat van de schil. Verder is het aan jou om er op te doen wat je zelf lekker vindt. Wat een feestje dit!

Hoe ik mijn aardappel pof:
Doe een grote zoete of gewone aardappel in een ovenschaal. Maak wat gaatjes in de aardappel en doe een laagje water in de schaal. Dek het af met een deksel (heb je die niet hoeft het niet perse, of wees creatief met bijv. ovenpapier). Doe dit voor gemiddeld 20 minuten in de magnetron. Het ligt er een beetje aan hoe groot je aardappel is. Af en toe even voelen dan komt het wel goed. Als hij goed is kan je aan de slag!Hier wat recepten:
http://www.mijnaardappel.nl/index.php/product/kumpir-het-recept-voor-de-turkse-variant-van-de-gepofte-aardappel/

http://m.24kitchen.nl/shows/makkelijkemaaltijd/recepten/kumpir-gevulde-aardappel

http://www.turksekok.nl/4693/kumpir?print=true

Geen opmerkingen:

Een reactie posten