donderdag 26 oktober 2017

Rijst met zwarte bonen en avocado

Bonen en rijst is een gouden combinatie. Zelf vindt ik de zwarte bonen altijd wel lekker met zilvervliesrijst. Dit is het recept wat ik een keer gemaakt heb terwijl ik een beetje in mijn kastjes aan het rommelen was met wat ik allemaal aan het gerecht kon toevoegen. Heerlijk, makkelijk en vrij snel!

Ingrediƫnten:
Blikje zwarte bonen (200gr)
Zilvervliesrijst
Gember (kan ook poeder zijn)
2 lepels ketjap manis
Halve lepel pindakaas
Teen knoflook
Ui
Sambal of een rode peper.
Komijn, (pittige) paprika en koriander poeder
Halve avocado

Kook de hoeveelheid rijst die je nodig hebt zoals aangegeven op de verpakking.
Fruit de knoflook, en gember aan met eventueel de rode peper. Gebruik ongeveer een stukje gember van 1cm bij 1cm. Wordt de ui glazig dan kunnen de kruiden erbij. Even goed doorroeren en mee bakken. Dan kan de ketjap erbij, ook dit even goed doorroeren. Dan kunnen de zwarte bonen erbij, dit met de saus, en de pindakaas. Alles goed doorroeren en de pindakaas goed laten smelten. Als je voor sambal gekozen hebt kan je dit erbij toevoegen.
Ondertussen zal de rijst wel bijna klaar zijn. Deze kan afgegoten worden en met het deksel erop apart gezet worden. De bonen mix kan op een laag vuurtje staan terwijl je ondertussen de avocado in stukken snij.  Dan kan je gaat eten!!

Ps: een zacht gekookt eitje erbij is ook erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten