woensdag 6 december 2017

Sketti and cheese

Ooef, kaas is ten aller tijden goed! in combinatie met pasta is het fantastisch. Ik probeer altijd wat uit om een mooie, soort van, mac and cheese te maken met de producten die ik in huis heb. De ene keer maak ik het heel simpel en maak ik snel een kaassaus met alleen kaas, wat melk en kruiden, of ik gooi de kaas door de net gekookte pasta met wat pasta water er bij. Je kan het zo simpel maken als je wil. Als je goed kaas hebt kom je al een heel eind. Deze keer had ik  niet hele goeie kaas, maar dat laten we maar achterwegen. Het eindresultaat was in ieder geval erg lekker. Ik heb qua verhoudingen een beetje zitten prutsen, dus die weet ik niet precies meer.

Ingrediƫnten:
Pasta
Ui
Knoflook
Bloem
Melk
Kaas
Olijfolie of boter
Italiaanse kruiden
Peper
Optioneel: Mosterd

Je kookt de hoeveelheid pasta die je nodig hebt volgens de verpakking.
Snipper een uitje en knoflook en bak deze in een ruime scheut olijfolie of boter. Hier kan je de Italiaanse kruiden bij toevoegen. Als de ui glazig wordt kan je de bloem toevoegen. Ik heb voor 1 persoon (geloof ik mij te herinneren :P) 2 (niet al te grote)eetlepels bloem toegevoegd. Dit even goed doorroeren tot het een wat vastere substantie krijgt. Dan kan je de melk toevoegen in kleine beetjes. Ik had ongeveer 1 klein kopje nodig. Elke keer een klein beetje toevoegen en doorroeren. Melk kan je koud zowel warm/lauw toevoegen. Als het een mooie saus is ben je klaar. Dan kan de kaas erbij toegevoegd worden. Ik had nog geraspte belegen kaas liggen. Best lekker, maar het maakt niet uit wat je toevoegt, als het maar door de bechamelsaus smelt en lekker is natuurlijk. In verhouding had ik een kop kaas eraan toegevoegd. Als geheim ingrediĆ«nt heb ik een theelepeltje mosterd toegevoegd, gewoon omdat ik dat heel erg lekker vindt. Geeft net even een klein pitje aan de saus, maar deze kan je achterwegen laten. Dan kan de pasta erbij toegevoegd worden en kan je het afmaken met wat peper. Eetsmakkelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten